Haymana Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Haymana Ziraat Odası > Haberler > YENİ BAŞKANIMIZ SUAT DEVRAN

YENİ BAŞKANIMIZ SUAT DEVRAN

Haymana Ziraat Odası başkanlık seçimi yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimi 9 oy farkla Suat Devran kazanarak Balıkçı’nın 3 dönemlik başkanlığını sona erdirdi.
Seçim 2 Şubat Cumartesi günü Kardelen Düğün Salonunda yapıldı.
Yarışa mevcut başkan Halil İbrahim Balıkçı ve Suat Devran katıldı. 
Seçim divan kurulunun oluşturulması ve odanın bilanço özetlerinin okunmasının ardından başkan adayları birer konuşma yaptı.
İlk konuşmayı Halil İbrahim Balıkçı yaparak, “Başkanlığım süresince en iyi himzeti vermek için gayret ettim. Odamız Türkiye’nin sayılı kurumları arasında bulunmaktadır. Çiftçilerimizin her türlü hibe desteğinden yararlanması için yoğun çaba gösterdim ve başarılı da oldum. Yakın sürede odamız bir denetim geçirdi ve müfettişler tarafından takdir edildik. Bu bir hizmet yarışıdır. Bugün burada dostça, demokratik bir seçim olmasını temenni ediyor, katılımcı delege arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Balıkçı’nın ardından diğer aday Suat Devran kısa bir konuşma yaparak, “Kim hayırlı olacaksa Allah o kişiye nasip etsin. Katılan tüm delege ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamada 78 delegenin tamamı oy kullandı. Oylama neticesinde 78 oyun 3 tanesi geçersiz kabul edilirken, Suat Devran 42 ve Halil İbrahim Balıkçı da 33 oy aldı.
Böylece Haymana Ziraat Odası’nın yeni Başkanı Suat Devran oldu. Devran’ın seçimi kazanmasının ardından köylüleri ve destekçileri büyük bir coşkuyla Devran ve ekibini kutladılar. Kutlamalar esnasında bir kişi havaya ateş edince, güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. Kutlamalar Kardelen Düğün Salonu’nun ardından Saat Kulesi meydanında da devam etti. 
Suat Devran başkanlığa seçilirken odanın yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Erkut Kubat, İlhami Özdemir, Halit Tümtürk, Ravaha Öztürk, Mustafa Coşkun, Eyyüp Güler. Üst Kurul Üyeleri ise: Suat Devran, İlhami Özdemir, Yavuz Yıldırım, Hacı Ali Çınar, İsa Soysal, Mehmet Yıldırım, Bekir Gül.  
DEVRAN MAZBATASINI ALDI
Suat Devran 3 dönem başkanlık yapan Halil İbrahim Balıkçı ile girdiği seçim yarışını 9 oy farkla kazanmış ve 4 yıllık başkan olduktan sonra Çarşamba günü de başkanlık mazbatasını Haymana İlçe Seçim Kurulundan alarak resmen makamına oturdu.
Devir teslim töreninde yeni başkan Suat Devran, Eski Başkan Halil İbrahim Balıkçı’ya yaptıkları hizmetler için önce teşekkür etti, ardından plaket ve çiçek takdim etti. 
Balıkçı, “Odamızın bir ihtiyacı olduğunda daima hizmetinizdeyim” derken Devran ise; “Sen bizim her zaman başkanımızsın. Ben de bu makamda 78 delegenin başkanı, tüm çiftçilerin hizmetkarı olacak, odamızı en iyi konuma getirmek için elimden geleni yapacağım.” dedi.