Haymana Ziraat Odası

Haymana Ziraat Odası > Hakkımızda

Hakkımızda

Haymana Ziraat Odası Başkanlığımız 1964 yılında Haymana Ziraat ve çiftçilerinin resmi statü kazandırmak amacıyla bir çatı altında kurulmuştur.

Odamız sivil toplum örgütü olarak tarımsal ve zirai alanda haymana çiftçilerinin önderi olmak, çiftçi haklarını korumak , çiftçilik ve tarımı geliştirmek , çiftçileri gerekli konularda bilgilendirmek , tarımsal haşere ve hastalıkların giderilmesinde öncülük yapmak , ilçemizde tarımsal alanda ekili ve dikili alanların takibini yapmak ,ecrimisil ve satış değeri tespiti yapmak ,ilçemizde bulunan çiftçilerimizi kayıt altına alarak devlet ve çiftçi arsında köprü oluşturmaktadır.

Odamız hizmet binasında gerekli teknolojik bilgisayar sistemiyle üyelerimize , çiftçi kayıt belgesi ,üretici belgesi , ofis belgesi , bağ-kur belgesi ,banka belgesi , resmi kurum ve kuruluşlara resmi evrakları düzenlemektedir. Odamız kayıtlı bulunan üye ve çiftçilerimize T.Z.O.B. tarafından yıllık olarak belirtilen resmi aidatları üyelerden makbuz karşılığı tahsil ederek gelir sağlamaktadır. Muhasebe kayıtları kanuna uygun tek düzen muhasebe standartlarından tutulmaktadır.