Haymana Ziraat Odası

Haymana Ziraat Odası > Taş Toplama Makinemiz

Taş Toplama Makinemiz

Uzunluk ------------------------------------------- 525 cm.
Agirlik ------------------------------------------- 3360 kg.
Max. Çalisma Derinliği ------------------------15 cm.
Depo Kapasitesi ------------------------------- 2,6 m3.
Çalisma Genisligi------------------------------ 404 cm.
Topladigi Tas Boyutlari --------------------- 2-32 cm
Çalisma Kapasitesi -------------------------- 5/10 dekar/saat
Bosaltma Yüksekligi ------------------------- 235 cm

AÇIKLAMALAR :

Tutkun Kardesler TK404 taş toplama makinesi ile tarlanizdaki taslari kolay bir sekilde toplayabilirsiniz. TK404 Taş Toplama Makinesi tarlanizda 15 cm. derinlikteki ve yüzeydeki taslari toplamak için özel olarak üretilmis bir makinedir. Bu makine ayni zamanda endüstriyel çalisma alanlardaki yapilanmalarda, sitelerdeki taslari toplamakta kullanilabilir. Tas Toplama Makinesi 404 cm. genislikteki minimum 3 cm. ile 30 cm. ebadindaki taslari kolayca toplar. Tas götürücü helezonik tirmiklar ters yönde dönerek çalisir. Bu tirmiktaki özel alasimli tirmik metalleri helezon seklinde dönerek topragin altindaki ve yüzeydeki taslari makinenin ortasindaki elege götürür elege gelen taslar çelik firlatici ayaklar sayesinde makinenin deposuna firlatilir.

Ekstra toprak ve 3 cm. den küçük taslar elekten tekrar tarlaya geri döner. Deponun doldugunu göstergelerle görebilir ve hidrolik bosaltma sistemi sayesinde taslari römork, kamyon veya tarlanin bir kösesine dökebilirsiniz. TK 404 Taş Toplama Makinesindeki helezonik tirmiklar depoya baglanan çelik halat kancalari vasitasiyla açilip tas toplama konumuna getirilir ve yine bu çelik halatlar vasitasiyla tekrar yol konumuna getirilir. Traktörün hidrolik valf çikisi ile depodaki taslarin bosaltilmasi ve tas tirmiklarin açilip kapanmasi( tarla durumuna ve yol durumuna getirilmesi ) saglanir. TK 404 minimum 60 Hp gücündeki traktör ile kullanima sunulmustur.

TK 404 Taş Toplama Makinesi standart olarak 3 cm'lik elek ile satisa sunulmaktadir. Istege bagli olarak 4 cm. - 5 cm. eleklerde yapilmaktadir. Makinenin toplam çalisma genisligi 404 cm. dir. Tas götürücü tambura bagli 18 adet özel alasimli firlatici çelik ayaklar vardir. Depoya takilan çelik halatlar vasitasiyla tas götürücü tirmiklar kaldirilir. Tas tirmiklari pimlerle sabitlendikten sonra depo indirilerek makine yol durumuna getirilir.